عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : یک شنبه 1 فروردين 1395
بازدید : 2067
نویسنده : وحید

جنگل آمازون کجاست؟

آمازون، نام جنگل بسیار بزرگی در شمال آمریکای جنوبی است. این منطقهٔ جنگلی که رودخانهٔ آمازون نیز از میان آن می‌گذرد بخش‌هایی از کشورهای برزیل، اکوادور، گویان، کلمبیا، ونزوئلا، بولیوی، پرو و سورینام را در برمی‌گیرد. بیشتر بخش جنگل‌های آمازون در خاک برزیل با ۶۱٪ و پرو با ۲۹٪ مساحت کلی جای دارد. جنگل آمازون نامزد قرار گرفتن در فهرست عجایب هفتگانه جدید است.

آب و هوای جنگل آمازون
جنگل‌های بارانی آمازون در تمام فصول سال دارای هوایی گرم با رطوبتی بسیار زیاد است. متوسط درجهٔ حرارت، در مرکز آمازون، در حدود ۳۰ درجهٔ سانتیگراد (۸۶ درجه فارنهایت) غربی‌ترین بخش این منطقه، در حدود ۲۵ درجهٔ سانتیگراد (۷۶ درجه فارنهایت) است. تقریباًَ هر روزه باران سنگینی در سرتاسر جنگل آمازون می‌بارد.

 

حیوانات عجیب جنگل آمازون
در جنگل‌های وسیع آمازون به طور تقریبی 1294 نوع پرنده، 378 خزنده، 427 نوع دوزیست و 3 هزار نوع ماهی زندگی می‌کنند که اغلب این حیوانات شکارچیان بسیار ماهری هستند و جان سالم به در بردن از دستشان تقریباً غیرممکن است.

دلفین صورتی که به زبان محلی بوتو نامیده می‌شود، یکی از نادرترین دلفین‌ها در سراسر دنیاست که در میان آب‌های رودخانه پهناور آمازون زندگی می‌کند.

این دلفین می‌تواند تا 15 دقیقه روی آب بماند ولی به طور کلی این دلفین‌ها معمولاً زیر آب هستند و تنها برای نفس کشیدن روی آب می‌آیند. همچنین با وجود شباهتی که با دلفین‌های خاکستری دارند از نظر اندازه از آنها کوچک‌تر هستند و همین دلیل باعث شده تا بتوانند به راحتی در آب‌های رودخانه شنا کنند؛ وزن آنها به 90 کیلوگرم می‌رسد. دلفین‌های صورتی قادر هستند در آب به صورت درجا 180 درجه بچرخند.

 

رودخانه آمازون
بزرگ‌ترین رودخانه دنیا آمازون است که با 1100 انشعاب و 7/6 هزار کیلومتر طول، از کوه‌های 12 میلیون ساله‌اند در آمریکای‌جنوبی شروع شده و پس از گذر از یک مسیر پرپیچ و خم، به سمت شرق و اقیانوس اطلس می‌رود. دهانه این رودخانه بسیار عریض است؛ به طوری‌که حتی کشتی‌ها قادر به عبور از آن هستند. البته در قسمت‌هایی از رودخانه آمازون که دارای آب گرم و نسبتاً راکد است، حیوانات عجیبی نیز زندگی می‌کنند که یک نمونه از آنها، نوع خاصی از گربه ماهی است که به دلیل زندگی در یکی از بکرترین مناطق دنیا بسیار بزرگ‌تر از حد معمول است.

  در قسمت‌هایی از رودخانه آمازون حیوانات عجیبی زندگی می‌کنند

 

نام این رودخانه به دلیل خطرناک بودن، آمازون گذاشته شده است که به‌زبان بومیان آن‌جا به‌معنی شکننده قایق است. طبق تحقیقات به دست آمده، طول عمر رودخانه آمازون 11 میلیون سال محاسبه شده است.

 

قبیله‌های جنگل آمازون
در جنگل‌های آمازون هنوز قبایلی هستند که به دور از هیاهوی شهر و به سبک گذشته و اجدادشان به زندگی خود ادامه می‌دهند. اما به جز قبایل بومی که در دل جنگل آمازون زندگی می‌کنند و هیچ ارتباطی با دنیای بیرون ندارند، گروه‌های بومی دیگری نیز در شهرها و روستاهای اطراف زندگی می‌کنند که تعداد آنها تقریباً به 20 میلیون نفر می‌رسد.

حدود 200 قبیله با فرهنگ‌های مختلف در جنگل های آمازون زندگی می کنند

 

نیمی از جمعیت قبایل جنگل آمازون طی سالیان متمادی بر اثر بیماری، گرسنگی و جنگ جان خود را از دست داده‌اند. این قبایل در تمام جنگل آمازون با یکدیگر متفاوت هستند یعنی تقریباً 200 قبیله با فرهنگ‌های مختلف هستند که حتی زبان آنها با هم متفاوت است. آنها به 180 زبان مختلف صحبت می‌کنند.

نیمی از جمعیت قبایل جنگل آمازون بر اثر بیماری، گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند

 

 هر سال در ماه‌های ژوئن و اگوست، قبایل مستقر در جنگل آمازون و شهرهای اطراف جشنی به نام کوارپ برگزار می‌کنند. در این جشن که در واقع برای بزرگداشت رفتگانشان برپا می‌شود، هر قبیله رقص، غذاهای بومی و آیین‌های خود را به نمایش می‌گذارد. ورود غریبه‌ها به این جشن برای تماشا تنها با اجازه روسای قبایل امکان‌پذیر است. اما این جشن مربوط به قبایلی می‌شود که با وجود زندگی در جنگل آمازون، با یکدیگر و حتی گاهی با دنیای بیرون در ارتباط هستند.

 

طبق تحقیق دانشمندانی که به جنگل‌های آمازون سفر کرده‌اند، 50 قبیله بومی، شناسایی شده‌اند که به طور کلی با دنیای بیرون از جنگل غریبه‌اند و حتی برخی از قبایل به حال خود رها می شوند تا به خاطر رفتن بیگانگان به حریم خصوصی‌شان مجبور به پناه بردن به اعماق جنگل آمازون نباشند، چون این کار باعث می‌شود آنها به مناطق دور‌افتاده رفته و دیگر نتوان اطلاعی از آنها به دست آورد.



:: موضوعات مرتبط: مکان های دیدنی دنیا , ,
تاریخ : شنبه 29 اسفند 1394
بازدید : 2281
نویسنده : وحید

 

تخت جمشید-پارسَه یا تخت جمشید نام یکی از شهرهای باستانی ایران است که سالیان سال پایتخت هخامنشیان بوده است. اسکندر مقدونی سردار یونانی به ایران حمله کرد و تخت جمشید را به آتش کشید. اما ویرانه‌های این مکان هنوز هم در مرودشت در نزدیکی شیراز مرکز استان فارس برپا است. تخت جمشید هم‌اکنون یکی از آثار جهانی ثبت شدهٔ ایران در یونسکو است.

نام تخت جمشید
تخت جمشید نام امروزی «پارسَه» است. «پارسه» از زبان پارسی باستان است و یونانیان آن را پِرسپولیس (به یونانی یعنی «پارسه شهر») خوانده‌اند. این بنا را تخت جمشید یا قصر شاهی جمشید پادشاه اسطوره‌ای ایران مینامند که در شاهنامه فردوسی آمده است. آنگونه که در منابع متعدد و گوناگون تاریخی آمده‌است ساخت تخت جمشید در حدود ۲۵ قرن پیش در دامنه غربی کوه رحمت، به عبارتی میترا یا مهر و در زمان داریوش کبیر آغاز گردید و سپس توسط جانشینان وی با تغییراتی در بنای اولیه آن ادامه یافت. بر اساس خشت نوشته‌های کشف شده در تخت جمشید ،در ساخت بنای تخت جمشید معماران، هنرمندان، استادکاران، کارگران، زنان و مردان بی‌شماری شرکت داشتند که علاوه بر دریافت حقوق از مزایای بیمه کارگری نیز استفاده می‌کردند. ساخت تخت جمشید این مجموعه بزرگ و زیبا بنا به روایتی ۱۲۰ سال به طول انجامید.

چگونگی سازه تخت جمشید
وسعت‌ کامل کاخ‌های‌ تخت‌ جمشید ۱۲۵ هزار متر مربع‌ است که بر روی سکوئی که ارتفاع آن بین ۸ تا ۱۸ متر بالاتر از سطح جلگهٔ مردوشت است، بنا شده‌اند و از بخش‌های‌ مهم‌ زیر تشکیل‌ یافته‌ است‌:
کاخ‌های‌ رسمی‌ و تشریفاتی‌ تخت جمشید (کاخ دروازه ملل)
سرای‌ نشیمن‌ و کاخ‌های‌ کوچک‌ اختصاصی‌
خزانه‌ٔ شاهی‌
دژ و باروی‌ حفاظتی‌
پلکان‌های ورودی سکو و دروازهٔ خشایارشا

ورود سکو، دو پلکان‌ است‌ که روبروی یکدیگر و در بخش شمال غربی مجموعه تخت جمشید قرار دارندکه همچون دستانی است که آرنج خویش را خم کرده و بر آن است تا مشتاقان خود را از زمین بلند کرده و در سینه خود جای دهد. این پلکان‌ها از هر طرف‌ ۱۱۱ پله‌ٔ پهن‌ و کوتاه(به ارتفاع۱۰ سانتیمتر)‌ دارند. بر خلاف عقیده بسیاری از مورخین که مدعی بودند ارتفاع کم پله‌ها به خاطر این بوده که اسب‌ها نیز بتوانند از پله‌ها بالا بروند، پله‌ها را کوتاهتر از معمول ساخته‌اند تا راحتی و ابهت میهمانان (که تصاویرشان با لباسهای فاخر و بلند بر دیوارهای تخت جمشید نقش بسته) هنگام بالا رفتن حفظ شود. بالای‌ پلکان‌ها، بنای‌ ورودی‌ تخت‌ جمشید، «[دروازه‌ بزرگ‌]» یا «[دروازه خشایارشا|دروازهٔ خشایارشا]» یا دروازه ملل، قرار گرفته‌است. ارتفاع این بنا ۱۰ متر است. این بنا یک ورودی اصلی و دو خروجی داشته‌است که امروزه بقایای دروازه‌های آن برجاست. بر دروازهٔ غربی و شرقی طرح مردان بالدار و بر و طرح دو گاو سنگی‌ با سر انسانی‌ حجاری‌ شده‌ است‌. این دروازه‌ها در قسمت فوقانی با شش کتیبهٔ میخی تزیین یافته‌اند. این کتیبه‌ها پس از ذکر نام اهورامزدا به اختصار بیان می‌کند که: «هر چه بدیده زیباست، به خواست اورمزد انجام پذیرفته‌است.»

دو دروازه‌ خروجی‌ تخت جمشید یکی‌ رو به‌ جنوب‌ و دیگری‌ رو به‌ شرق‌ قرار دارند و دروازه جنوبی‌ رو به‌ کاخ‌ آپادانا، یا کاخ‌ بزرگ‌ بار،قرار دارد.

پلکان‌های کاخ آپادانا
کاخ آپادانا در تخت جمشید در شمال و شرق دارای دو مجموعه پلکان است. پلکان‌های شرقی این کاخ که از دو پلکان – یکی رو به شمال و یکی رو به جنوب – تشکیل شده‌اند، نقوش حجاری‌شده‌ای را در دیوار کنارهٔ خود دارند. پلکان رو به شمال نقش‌هایی از فرماندهان عالی‌رتبهٔ نظامی مادی و پارسی دارد در حالی که گل‌های نیلوفر آبی را در دست دارند، حجاری شده‌است. در جلوی فرماندهان نظامی افراد گارد جاویدان در حال ادای احترام دیده می‌شوند. در ردیف فوقانی همین دیواره، نقش افرادی در حالی که هدایایی به همراه دارند و به کاخ نزدیک می‌شوند، دیده می‌شود.
بر دیوارهٔ پلکان رو به جنوب تصاویری از نمایندگان کشورهای مختلف به همراه هدایایی که در دست دارند دیده می‌شود. هر بخش از این حجاری اختصاص به یکی از ملل دارد که در شکل زیر مشخص شده‌اند :
۱- مادی‌ها ۲- عیلامی‌ها ۳- پارت‌ها ۴- سغدی‌ها ۵- مصری‌ها ۶- باختری‌ها ۷- اهالی سیستان ۸- اهالی ارمنستان ۹- بابلی‌ها ۱۰- اهالی کلیکیه ۱۱- سکاهای کلاه‌تیزخود ۱۲- ایونی‌ها ۱۳- اهالی سمرقند ۱۴- فنیقی‌ها ۱۵- اهالی کاپادوکیه ۱۶- اهالی لیدی ۱۷- اراخوزی‌ها ۱۸- هندی‌ها ۱۹- اهالی مقدونیه ۲۰- اعراب ۲۱- آشوری‌ها ۲۲- لیبی‌ها ۲۳- اهالی حبشه

کاخ آپادانا
کاخ آپادانا از قدیمی‌ترین کاخ‌های تخت جمشید است. این کاخ که به فرمان داریوش بزرگ در تخت جمشید بنا شده‌است، برای برگزاری جشن‌های نوروزی و پذیرش نمایندگان کشورهای وابسته به حضور پادشاه استفاده می‌شده‌است.

این کاخ توسط پلکانی در قسمت جنوب غربی آن به «کاخ تچرا» یا «کاخ آینه» ارتباط می‌یابد. کاخ آپادانای تخت جمشید از ۷۲ ستون تشکیل شده‌است که در حال حاضر ۱۴ ستون آن پابرجاست ته ستونهای ایوان کاخ گرد ولی ته ستونهای داخل کاخ مربع شکل میباشد.

کاخ تچر
تچر یا تچرا به معنای خانه زمستانی می‌باشد.این کاخ نیز به فرمان داریوش کبیر در تخت جمشید بنا شده و کاخ اختصاصی وی بوده‌است. روی کتیبه‌ای آمده : «من داریوش این تچر را ساختم.»
این کاخ یک موزه خط به شمار می‌رود از پارسی باستان گرفته در این کاخ کتیبه وجود دارد تا خطوط پهلوی بالای ستون‌ها از نمای جلویی‌های مصری استفاده شده‌است. قسمت اصلی کاخ توسط داریوش بزرگ و ایوان و پلکان سنگی جنوبی توسط خشایار شاه و پلکان سنگی غربی توسط اردشیر دوم بنا شده‌است.


تخت جمشید,پارسَه,عکس تخت جمشید,عکسهای تخت جمشید

تخت جمشید

کاخ هدیش
یکی دیگر از کاخ های تخت جمشید کاخ هدیش است.این کاخ که کاخ خصوصی خشایارشاه بوده‌است در مرتفع‌ترین قسمت صفهٔ تخت جمشید قرار دارد. این کاخ از طریق دو مجموعه پلکان به کاخ ملکه ارتباط دارد. احتمال میرود آتش سوزی از این مکان شروع شده باشد به خاطر نفرتی که آتنی‌ها از خشایارشا داشتند به خاطر به آتش کشیده شدن آتن به دست وی. رنگ زرد سنگ‌ها نشان دهنده تمام شدن آب درون سنگ‌ها به خاطر حرارت است. اینجا مکان کوچکی بوده ۶*۶ ستون قرار داشته‌است. به خاطر ویرانی شدیدی که شده اطلاعات زیادی در مورد این کاخ تخت جمشید در دسترس نیست خیلی‌ها از اینجا به عنوان کاخ مرموز نام برده‌اند. هدیش به معنای جای بلند میباشد و چون خشایار شاه نام زن دوم او هدیش بوده‌است نام کاخ خود را هدیش میگذارد این کاخ در جنوبی ترین قسمت صفه قرار دارد و قسمت‌های زیادی از کف از خود کوه میباشد.

کاخ ملکه
یکی دیگر از کاخ های تخت جمشید کاخ ملکه است،این کاخ توسط خشایارشا ساخته شده‌است و به نسبت سایر بناها در ارتفاع پایین‌تری قرار گرفته‌است. بخشی از این کاخ در سال ۱۹۳۱ توسط شرق‌شناس مشهور، پرفسور ارنست امیل هرتزفلد، خاکبرداری و از نو تجدیدبنا شد و امروزه به عنوان موزه و ادارهٔ مرکزی تأسیسات تخت جمشید مورد استفاده قرار گرفته‌است.

ساختمان خزانهٔ شاهنشاهی تخت جمشید
این ساختمان که شامل چندین تالار، اطاق و حیاط تشکیل شده‌است با دیوار عظیمی از بقیهٔ تخت جمشید جدا می‌شود.

کاخ صدستون
کاخ صد ستون یکی دیگر از کاخ های تخت جمشید است،وسعت این کاخ در حدود ۴۶۰۰۰ مترمربع است و سقف آن به‌وسیلهٔ صد ستون که هر کدام ۱۴ متر ارتفاع داشته‌اند، بالا نگه داشته می‌شده‌است.

کاخ‌ شورا
یکی دیگر از کاخ های تخت جمشید کاخ شورا است.به این مکان کاخ شورا یا تالار مرکزی میگویند. احتمالاً شاه در اینجا با بزرگان به بحث و مشورت می‌پرداخته‌است. با توجه به نقوش حجاری شده از یکی از دروازه‌ها شاه وارد میشده و از دو دروازه دیگر خارج می‌شده‌است. به این دلیل به این جا کاخ شورا می‌گویند که در اینجا دوسر ستون انسان وجود داشته که جاهای دیگری نیست و سر انسان سمبل تفکر است.


تخت جمشید,پارسَه,عکس تخت جمشید,عکسهای تخت جمشید

تخت جمشید

سرانجام تخت جمشید
مجموعه‌ کاخ‌های‌ تخت‌ جمشید، در سال‌ (۳۳۰ پیش‌ از میلاد) به‌ دست‌ اسکندر مقدونی به‌ آتش‌ کشیده‌ شد و تمام‌ بناهای‌ آن‌ به‌ صورت‌ ویرانه‌ در آمد. از بناهای‌ بر جای‌ مانده‌ و نیمه‌ ویرانه‌، بنای‌ مدخل‌ اصلی‌ تخت‌ جمشید است که‌ به‌ کاخ‌ آپادانا معروف‌ است‌ و مشتمل‌ بر یک‌ تالار مرکزی‌ با ۳۶ ستون‌ و سه‌ ایوان‌ ۱۲ ستونی‌ درقسمت‌های‌ شمالی‌، جنوبی‌ و شرقی‌ است‌ که‌ ایوان‌های‌ شمالی‌ و شرقی‌ آن‌ به‌وسیله‌ پلکان‌هایی‌ به‌ حیاط‌های‌ مقابل‌ متصل‌ و مربوط‌ می‌شوند. بلندی‌ صفه‌ در محل‌ کاخ‌ آپادانا ۱۶ متر و بلندی‌ ستون‌های‌ آن‌ ۱۸ متر است‌. این‌مجموعه‌ در فهرست‌ آثار تاریخی‌ ایران و نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو به‌ ثبت‌ رسیده‌ است‌.


جایگاه کنونی تخت جمشید
در دورهٔ نو و با بازگشت و پیدایش حس میهن خواهی در میان ایرانیان و ارج گذاری به گذشتگان این سرزمین شهر تخت جمشید اعتبار بسیاری یافت. در زمان حکمرانی خاندان پهلوی در ایران به بنای تخت جمشید توجه فراوانی گردید و محمدرضاشاه پهلوی جشن‌های پادشاهی خویش را در این سازهٔ کهن انجام می‌داد.امروزه می‌توان تخت جمشید را نام‌آورترین و دوست‌داشتنی‌ترین سازه در ایران و در میان ایرانیان و همچنین نماد شکوه گذشتگان دانست.

هنر های معماری تخت جمشید
یکی از هنرهای معماری در تخت جمشید این است که نسبت ارتفاع سر درها به عرض آنها و همین طور نسبت ارتفاع ستون ها به فاصلهء بین دو ستون نسبت طلایی است. نسبت طلایی نسبت مهمی در هندسه است که در طبیعت وجود دارد. این نشانگر هنر ابرانیان باستان در معماری است.

تخت جمشید مملو از شگفتی و فرهنگ درخشان مردمانی است که حتی ویرانه های آن امروز پس از گذشت 2500 سال مورد تحسین هر بیننده ایرانی و غیر ایرانی قرار می گیرد. به راستی راز این جاودانگی در چیست؟


تخت جمشید,پارسَه,عکس تخت جمشید,عکسهای تخت جمشید

تخت جمشید

1. تا کنون بیش از 30 هزار گل نبشته از کاوش های تخت جمشید به دست آمده که از نظر ابعاد و متن کوچک هستند اما به لحاظ محتوا از با ارزش ترین اسناد دوران هخامنشی به شمار می روند. بر اساس این گل نبشته های یافت شده از تخت جمشید که اکنون بیشترشان در آمریکا نگهداری می شوند مشخص شده که در این دوران، به کارگران دستمزد پرداخت می شد، حقوق زن و مرد برابر بود، زنان می توانستند کار کنند و یا کار نیمه وقت داشته باشند، زنان از حق ارث برابر برخورداربودند، مادران از حقوق زایمان و کودکان از حمایت های اجتماعی بهره مند می شدند.این تامین اجتماعی که به قول خانم پروفسور کخ حتی امروزه در کشوری مانند آلمان هم به صورت کامل انجام نمی شود، برای 500 سال پیش از میلاد به معجزه شبیه است. بی شک گل نبشته های اداریتخت جمشید، سندی قطعی و بی چون و چرا از نظام اداری و اجتماعی دوران هخامنشان هستند.


2.آپادانا یا تالار ستون دار ،کاخی در تخت جمشید است که بیش از ده هزار متر مربع وسعت دارد و در زمان باستان دارای 72 ستون بوده است. این کاخ تخت جمشید به دلیل ارتفاع حدود 20 متری ستون ها و فاصله غیر معمول آنها از یکدیگر، جز شاهکارهای هنر معماری دوران باستان است که دیگر نظیرش ساخته نشد. وزن هریک از ستون ها 90 تن بوده و بر فراز آنها سر ستون های گاو دو سر و یا شیر دو سر که هر کدام بیش از 1.5 تن وزن داشت قرار می گرفت.
3. آپادانا دارای دو جفت پلکان دو طرفه در سمت شمال و شرق است که طول هر یک از دیواره های آن 81 متر است. روی این دیواره های سنگی، صفی از سربازان، بزرگان کشوری و 23 قوم هدیه آور از ایران بزرگ را حک کرده اند. در مرکز این پلکان ها نقشی از پادشاه قرار داشته که در یک دست عصایی به نشانه پادشاهی دارد و در دست دیگر گل نیلوفری را به نشانه صلح و دوستی و دانش تقدیم هدیه آوران می کند.
4. در تخت جمشید بیش از سه هزار نقش برجسته و تندیس وجود دارد که بی شک بسیاری از آنها الهام گرفته از هنر میان رودان و آشور است اما بر خلاف آنها حتی یک مورد یافت نمی شود که به صحنه جنگ، صف اسیران، از بین بردن دشمنان و یا قدرت نمایی پادشاه پرداخته شده باشد بلکه همواره به اتحاد و دوستی اقوام اشاره دارند.
5. یکی از شگفت انگیز ترین بخش های تخت جمشید که معمولا هیچوقت دیده نمی شود، آبراهه های زیر زمینی آن است که بیش از دو کیلومتر طول دارند. هخامنشیان در برخی از قسمت ها صخره را تا نه متر تراش داده و پائین رفته اند و در بخش هایی نیز با افزودن سنگ های غول پیکر توانسته اند به شیب مورد نظر دست یابند. آنان با روش های خاص و مهندسی خود تدابیری اندیشیده بودند که آب بدون گل و لای از کانال خارج شود.

6. از دیگر شگفتی های بنای تخت جمشید این است که تمام تندیس ها و نقوش حجاری شده در تخت جمشید مزین به رنگ های متنوع بوده است. برای نمونه می توان به نقش داریوش در کاخ تچر تخت جمشید اشاره کرد. تاج داریوش از طلا، ریش وی از سنگ لاجورد، دستبند و گوشواره ها از سنگ های قیمتی بودند ولی امروز فقط سوراخ های محل نصب این زیورآلات بر نقش باقی مانده اند اما هنوز در حاشیه لباس وی می توان آثار نقوش بسیار ریزی را یافت که با رنگ های زیبا برجسته می شده اند.

7. از دیگر شگفتی های بنای تخت جمشید می توان به معادن سنگ آن اشاره کرد.مهندسان و معدنکاران می توانستند با ابزارهای ساده خود سنگ هایی حتی به وزن 250 تن را از معدن استخراج و سالم به پائین کوه منتقل و پس از ایجاد طرح اولیه آن را به تخت جمشید انتقال دهند.

8. از دیگر شگفتی های بنای تخت جمشید این است که به نظر می رسد بزرگی و یا کوچکی سنگ برای سنگ تراشان ماهر هخامنشی تفاوتی نداشته است. آنان عطردان و گلدان هایی تراشیده اند که قطر دهانه آنها بسیار کمتر از قطر داخلی بدنه است و گویای آن است که می توانستند سنگ را به صورت دورانی به گردش درآورده و با ابزار های خاص داخل آنرا تراش دهند.

9.از دیگر شگفتی های بنای تخت جمشید این است که برای برهم نهادن پایه ستون، قلمه ستون، گل ستون، سر ستون و یا جرزهای درگاه ها هیچ نوع ملاتی به کار نمی بردند و تنها با روش خاصی دو سطح تحتانی و فوقانی سنگ را پاک تراش می کردند. این روش باعث می شد تا ستون و درگاه ها در مقابل نیروی زلزله پایدار بمانند.

10. بر اساس متون تاریخی و کتیبه های موجود، در پیرامون تخت جمشید شهری به نام پارسه وجود داشته که هزاران نفر در آن زندگی می کردند. امروز نشانه های کمی از شهر پارسه بر سطح دشت باقی مانده است ولی کاوش گران به دنبال آن هستند تا این شهر را از زیر خاک های کشاورزی بیرون آورند.

11. به نظر می رسد که انتخاب کوه مهر یا رحمت برای ساخت بنای تخت جمشید، به دلیل تقدس آن بوده است. از جمله نشانه های تقدس می توان به تدفین های بسیار متنوع از ادوار گوناگون در دامنه این کوه اشاره کرد که به شکل گورهای مخروطی لاشه سنگی، گورهای حفر شده در سنگ های مکعبی و یا حفره های محل نگهداری استخوان خود نمایی می کنند.
12. امروز هیچ اثری از سقف چوبی کاخ های تخت جمشید بر جای نمانده است اما خوشبختانه باستان شناسان و پژوهشگران به درستی دریافتند که نقش حجاری شده بر سینه آرامگاه های پادشاهان هخامنشی، در واقع همان نقش کاخ داریوش است و بدین ترتیب موفق شدند بر اساس آن، سقف بخشی از کاخ ملکه را که امروز به موزه تخت جمشید تبدیل شده بازسازی کنند.

13. بی شک از همان آغاز برپا کردن تخت جمشید، یکی از دغدغه های مهم معماران، حفاظت مجموعه در مقابل عوامل طبیعی و به ویژه بارش باران بوده است. ناودان های آجری و قیر اندود، تنبوشه ای، پرشی، کانال های روباز و چاه سنگی از جمله تدابیری هستند که مجموعه را از گزند سیلاب ها محفوظ می کردند.
14. روش های مرمت و نگهداری از بناهای تخت جمشید در دوران باستان، به نوبه خود بسیار شگفت انگیز است. از آنجا که هیچگاه ساخت و ساز تخت جمشید به پایان نرسید می توان نتیجه گرفت که همواره بناها و نقوش آن می توانستند در اثر کوچک ترین ضربه ای دچار آسیب شوند ولی معماران با پیش بینی های بسیار ماهرانه خود از این احتمالات جلو گیری و در صورت نیاز با ابتکارات خاصی به ترمیم قطعه سنگ آسیب دیده پرداخته اند.

15. از دیگر شگفتی های تخت جمشید می توان به اهمیت پیام رسانی آن برای آیندگان اشاره کرد. داریوش فرمان داد تا چهار لوح زرین را به همراه چهار لوح سیمین و تعدادی سکه در زیر پی چهار گوشه آپادانا قرار دهند تا بدین شکل بتواند پیامش را شاید در 2500 سال بعد به گوش ما و آیندگان برساند. همچنین وی در بخشی از چهار کتیبه حک شده بر دیوار جنوبی تخت جمشید چنین می گوید: این سرزمین را اهورامزدا از دشمن، از سال بد، از دروغ بپایاد. بدین سرزمین دشمن، بدسالی، دروغ میاد. این را من از اهورامزدا با ایزدان خاندان شاهی به نماز خواستارم..

 

 



:: موضوعات مرتبط: مکان های دیدنی دنیا , ,
تاریخ : سه شنبه 8 دی 1394
بازدید : 1946
نویسنده : وحید

ورود توريست ممنوع!
بازديد از نقاط ناشناخته و مرموز در گوشه و كنار دنيا، يكي از كارهاي مورد علاقه گردشگران ماجراجويي است كه براي تجربه
ترس و وحشت قدم به اين مكان ها مي گذارند؛ افراد با دل و جرأتي كه دوست دارند در طول سفر، حادث ههاي جديدي را تجربه
كنند. با وجود اين، درهاي ورودي بعضي از اين مكان ها، به خاطر اتفاق هاي دلهره آوري كه در آنجا رخ داده به روي گردشگران
بسته است و به هيچ گردشگري توصيه نمي شود كه از نزديك از اين منطق هها بازديد كند يا به تنهايي قدم به داخل آنها بگذارد.
جنگل تاريك- ژاپن
ها يا « يورئي » يكي از وحشتناك ترين مناطق ژاپن به شمار مي رود؛ جايي كه به اعتقاد مردم اين كشور « آئوكيگاهارا » جنگل
روح هاي سرگردان در ميان شاخ و برگ درختان اين جنگل مخوف پرسه مي زنند و با زمزمه اي آرام از مرگ مي گويند. هرچند
وزش باد و پيچيدن آن در ميان شاخ و برگ درختان اين جنگل باعث به وجود آمدن چنين صداي مخوفي مي شود اما سابقه
اين مكان رعب آور باعث شده خيلي ها از تنها ماندن در جنگل آئوكيگاهارا هراس داشته باشند.
هم شناخته مي شود و در كوهستان فوجي قرار گرفته و همه جاي آن از « جنگل تاريك » آئوكيگاهارا كه بين محلي ها با نام
درخت هاي انبوه انباشته شده است. نكته عجيب اينجاست كه خيلي ها معتقدند اين جنگل، بهترين مكان براي مردن است!
تعداد زياد خودكشي هاي انجام گرفته در اين جنگل هم به اين شايعات دامن زده و اين طور به نظر مي رسد كه شاخ و برگ
درختان، افرادي را كه در اين جنگل تنها مي مانند به مرگ دعوت مي كند.
البته رفتن به اين جنگل كار ساد هاي نيست و به خاطر اينكه مسير منتهي به جنگل آئوكيگاهارا از سنگ هاي آتشفشاني پوشيده
شده، رسيدن به اين جنگل با دشواري هاي زيادي همراه است. افراد محلي و بوميان منطقه ادعا مي كنند كه به جز حضور ارواح،
در اين جنگل، اتفاقات غيرطبيعي زيادي هم رخ م يدهد؛ هرچند تاكنون آمار دقيقي از افرادي كه در آئوكيگاهارا دست به
78 جسد از ميان شاخ و برگ هاي جنگل مرگ پايين كشيده ، خودكشي زده اند در جايي ثبت نشده اما فقط در سال 2002
شدند و همين موضوع باعث شد اسم آئوكيگاهارا، بيشتر از قبل بر سر زبا نها بيفتد اما ماجرا به همين جا ختم نشد چرا كه
چهار سال بعد، 16 خودكشي ديگر در اين جنگل به ثبت رسيد.
نكته جالب اينجاست كه اگر كسي قدم به اين جنگل تاريك بگذارد، از همان ابتدا در گوشه و كنار آن با تابلوهايي روبه رو
قبل از اينكه تصميم به خودكشي بگيريد با » يا «. لطفا در تصميم خود تجديدنظر كنيد » مي شود كه روي آنها جمله هايي مثل
نوشته شده است! اما هيچ كدام از اين راهكارها نتيجه مطلوبي نداشته اند و خودكشي ها در آئوكيگاهارا «. پليس مشورت كنيد
همچنان ادامه دارد.
باغ هاي سمي- ايتاليا، انگليس
پادوآ يكي از معروف ترين فضاهاي سبز كشور ايتالياست كه به خاطر گياهان دارويي و سمي اي كه از قرن پانزدهم در آن پرورش
داده ميشود معروف ميشود. از آنجا كه بارها اتفاق هاي ناگواري براي بازديدكننده هاي آن پيش آمد، اين مكان هم به فهرست
نقاط ممنوعه دنيا براي سفر كردن اضافه شد.
قضيه از اين قرار بود كه بسياري از بازديدكننده هايي كه با اين گياهان سمي آشنايي نداشتند بر اثر تماس اشتباهي يا عمدي،
دچار مسمويت هاي شديد مي شدند و حتي در بعضي موارد جانشان هم به خطر مي افتاد. به همين خاطر، با وجود زيبايي هاي
زياد اين باغ، در آن به روي گردشگران بسته شده است. به جز پادوآ، باغ ديگري به اسم آلنويك هم در انگليس وجود دارد كه
به تازگي مجوز كشت گياهان سمي و دارويي با اهداف مشخص را به دست آورده؛ به همين دليل افراد عادي اجازه ورود به اين
باغ را ندارند.
گورستان سنت لوئيس- آمريكا
گورستان ها، هميشه به عنوان مرموزترين و رعب آورترين نقاط دنيا شناخته مي شوند. گورستان سنت لوئيس يكي از مكان هاي
ترسناكي است كه اسمش در فهرست مكان هاي ممنوعه براي سفر ثبت شده. سنت لوئيس، اسم يكي از سه گورستان
كاتوليك ها در نيواورلئان لوئيزياناست.
از آنجا كه آب هاي زيرزميني زيادي از اين منطقه عبور مي كنند، مسوولان گورستان تصميم گرفتند قبرهاي آن را در بالاي
زمين بسازند؛ براي همين هر سه گورستان روي سرداب هاي زيرزميني بنا شده اند. بيشتر قسمت هاي اين گورستان در قرن
هجدهم و نوزدهم ساخته شده و در نتيجه از رنگ و روي قبرها پيداست كه سال هاي زيادي از زمان دفن اجساد در آنها
مي گذرد.
افرادي كه به اين منطقه سفر مي كنند اجازه ندارند اين گورستان را به تنهايي ببينند؛ چون فضاي آن طوري است كه بدون
استثنا بيشتر افرادي كه به تنهايي به آن قدم گذاشته اند، با وحشت و دلهره زيادي روبه رو شده اند؛ آن قدر كه بعضي ها به فكر
خودكشي هم افتاده اند. به خاطر همين افرادي كه دوست دارند از نزديك اين گورستان اسرارآميز را ببينند بايد با گروه هاي
گردشگري به اين منطقه سفر كنند.
محوطه مري كينگ- اسكاتلند
از سال ها پيش، محوطه زيرزميني مري كينگ در شهر قديمي ادينبورگ اسكاتلند به عنوان يكي از اسرارآميزترين و
ترسناك ترين مكان ها شناخته مي شود؛ منطقه اي كه هيچ گردشگري به تنهايي جرأت حضور در آن را ندارد. از سال 1645
زندگي در اين محوطه زيرزميني، براي هميشه از بين رفت.
آنهايي كه در اين منطقه زندگي مي كردند به بيماري طاعون دچار شدند. مسوولان شهر هم تصميم گرفتند اين جايگاه
زيرزميني را بر سر ساكنان آن خراب كنند تا افرادي كه دچار طاعون شده اند همان جا بميرند. با اين حال پزشكان زيادي براي
مداواي طاعون زده ها داوطلب شدند.
« خيابان بخشش » آنها لباس هاي مخصوصي مي پوشيدند تا گرفتار اين بيماري مهلك نشوند. شايد به همين دليل است كه اسم
را به جايي كه مري كينگ در آنجا واقع شده داده اند. با اينكه تصميم مسوولان شهر براي خراب كردن اين محوطه با موافقت
روبه رو نشد، اما بيشتر ساكنان طاعون زده اين منطقه به خاطر بيماري جانشان را از دست دادند.
از همان زمان، خيلي ها درمورد ديده شدن روح سرگردان افرادي كه در مري كينگ مرده بودند، صحبت ميكردند. با گذشت
سال ها هنوز هم گفته مي شود كه در اين مكان رعب آور روح دختربچه اي به نام آني بارها و بارها ديده شده است. آنهايي كه
مدعي اند آني را ديد هاند مي گويند كه او هميشه به خاطر گم كردن عروسكش با چهره اي گريان ديده شده است.
براي همين گردشگران پردل و جرأتي كه به صورت گروهي به مري كينگ مي آيند به عنوان هديه، براي آني عروسك مي آورند
و يك اتاق پر از عروسك در اين محوطه به چشم م يخورد.
قصر ماشيكول- فرانسه
قصر ماشيكول در فاصله سال هاي 1404 تا 1440 محل زندگي جيل دو رايس شواليه بريتون بود. اما رايس به خاطر شواليه
بودنش مشهور نشده بود بلكه به خاطر جنايت هاي زيادي كه انجام داده بود به شهرت رسيده بود. او يكي از معروف ترين قاتلان
سريالي كودكان خردسال در قرن پانزدهم بود. در فاصله سال هاي 1432 و 1433 جنازه اولين كودك پيدا شد و پس از آن
قتل ها يكي پس از ديگري به وقوع پيوستند.
كم كم تعداد قرباني ها زياد شد اما هيچ ردي از قاتل ب يرحم آنها پيدا نمي شد. جيل دو رايس در تمام اين سال ها قربانيانش را
در قصر ماشيكول يعني جايي كه در آن زندگي مي كرد به كام مرگ مي كشاند. اما بالاخره اين شواليه مشهور فرانسوي شناسايي
و دستگير شد. البته او مدتي بعد در 26 اكتبر 1440 در شهر نانت به دار آويخته شد و از آن موقع به بعد، اقامتگاه او به يكي از
مخوف ترين نقاط دنيا تبديل شد.
گفته مي شود اين شواليه قاتل بعد از كشتن قرباني هاي كم سن وسالش جنازه بيشتر آنها را در ديوارهاي قصرش مخفي مي كرد.
نكته عجيب اينجاست كه بعدها كه اين مكا نها مورد جست وجو قرار گرفتند، بعضي از جسدها به دليل فرسودگي ساختمان از
در و ديوار بيرون زدند.
به خاطر همين سفر به اين منطقه از فرانسه و بازديد از قصر ماشيكول به تنهايي امكان پذير نيست و افراد علاقه مند بايد با يك
گروه گردشگري همراه شوند.
معدن آسبستوس- كانادا
معدن آسبستوس يكي از معادن ششگانه طبيعي پنبه نسوز در كاناداست. اين ماده مقاومت بسيار بالايي در برابر گرما دارد و به
سادگي آتش نمي گيرد و اين تنها خاصيت خوب آن است اما از طرفي چنانچه فردي مدام در مجاورت پنبه نسوز قرار بگيرد و از
هواي اطراف آن تنفس كند، نه تنها احتمال ابتلا به بيماري سرطان در او زياد مي شود بلكه ممكن است به بيماري هاي ديگري
هم دچار شود. استخراج اين ماده به حدي خطرناك است كه اتحاديه اروپا بهرهبرداري از آن را در سراسر اروپا ممنوع كرده. اين
در حالي است كه كارگران معادن پشم شيشه منطقه تتفورد در كانادا همچنان در حال فعاليت هستند و از همه مهم تر اينكه در
بخش هاي مسكوني اطراف معدن، خانواده هاي بسياري در كنار نخاله هاي پنبه نسوز زندگي مي كنند.
با اين حال طبعيت زيبا و بكر اطراف معدن، گردشگران زيادي را به اين منطقه م يكشاند؛ افرادي كه از خطرناك بودن پنبه
نسوز بي خبرند و از سر كنجكاوي به داخل معدن هم سرك مي كشند. به همين خاطر سفر به اين منطقه هم ممنوع اعلام شده
مگر در موارد خاص و با رعايت نكات ايمني و همراه داشتن ماسك اكسيژن براي تنفس هواي عاري از پشم شيشه.
پل هاي خودكشي- آمريكا، جمهوري چك، انگليس
ل طلايي سانفرانسيسكو هم يكي از مكان هايي است كه بازديد از آن به هيچ گردشگري توصيه نمي شود. براي اينكه با دليل اين
كار آشنا شويد بهتر است نام ديگر پل را بدانيد. پل طلايي سانفرانسيسكو بين مردم اين منطقه با نام پل خودكشي شناخته
مي شود. چرا كه افراد زيادي در طول سال براي خودكشي به آنجا مي روند و با پريدن به درون رودخانه زير پل به زندگي شان
خاتمه مي دهند.
طبق آخرين آمارها تا به حال 1200 نفر روي پل سانفرانسيسكو دست به خودكشي زده اند. داستان هاي عجيب شنيده شده
درباره اين پل، باعث شد كه اريك استيل مستندساز معروف انگليسي در سال 2005 به مدت چند ماه از تمام اتفاقاتي كه روي
پل مي افتاد فيلمبرداري كند.
نتيجه اين كار باوركردني نبود چرا كه در مستند، فيلم خودكشي 23 نفر ضبط شده بود. اين مستند جنجالي همان سال، با نام
پل منتشر شد و توجه بسياري از گردشگران را به اين منطقه جلب كرد.
البته پل طلايي سانفرانسيسكو تنها پل ممنوعه دنيا نيست؛ پل يابود جورج واشنگتن در سياتل هم به عنوان دومين پل مرگبار
آمريكا، بازديدكننده هاي زيادي را به اين منطقه مي كشاند. طبق آمارها تا به حال بيش از 230 نفر خودشان را از بالاي اين پل
به پايين انداخته اند. در جمهوري چك و شهر پراگ هم پلي به نام نوسل وجود دارد كه به خاطر خودكشي هاي زياد افراد نااميد،
معروف شده است.
در اين پل هم 300 نفر دست به خودكشي زد هاند. آمار خودكشي هاي روي اين پل در دهه 90 آن قدر زياد شده بود كه بالاخره
در سال 1997 ميله هايي به ارتفاع سه متر روي اين پل نصب شد تا مانع از پريدن افراد شود. پل هارنسي لين در لندن هم يكي
از ديگر پ لهاي مرگبار جهان است كه هر سال افراد زيادي براي اينكه خودشان را به آغوش مرگ بسپارند روي اين پل قدم
مي گذارند. به همين دليل بازديد از اين پل هم به هيچ گردشگري توصيه نمي شود.



:: موضوعات مرتبط: مکان های دیدنی دنیا , دانستنی های جالب , ,
تاریخ : جمعه 21 فروردين 1394
بازدید : 4390
نویسنده : وحید

برای دیدن تصاویر و معرفی زندان برنجه به ادامه مطلب بروید.



:: موضوعات مرتبط: مکان های دیدنی دنیا , ,
:: برچسب‌ها: مکانهای دیدنی تکاب , طبیعت تکاب , معرفی تکاب , تصاویر تکاب , زندان برنجه تکاب ,
تاریخ : شنبه 16 اسفند 1393
بازدید : 4853
نویسنده : وحید

برای دیدن عکس عجایب هفتگانه جهان به ادامه مطلب بروید.



:: موضوعات مرتبط: عکس های جالب , مطالب جالب , مکان های دیدنی دنیا , ,
:: برچسب‌ها: تصاویر عجایب هفتگانه , عکس های عجایب دنیا , عکس های مکانهای دیدنی ,
تاریخ : جمعه 24 بهمن 1393
بازدید : 3838
نویسنده : وحید

برای دیدن تصاویر و عکس این چمن متحرک و مطالعه درباره ان به ادامه مطلب بروید.



:: موضوعات مرتبط: مکان های دیدنی دنیا , ,
:: برچسب‌ها: مکانهای دیدنی ایران , تصاویر تکاب , عکس های مکان های دیدنی تکاب , تالاب چملی تکاب , chamli wetland ,
تاریخ : شنبه 4 بهمن 1393
بازدید : 4297
نویسنده : وحید

برای مشاهده تصاویر اثر باستانی تخت سلیمان تکاب به ادامه مطلب بروید.

 



:: موضوعات مرتبط: مطالب جالب , مکان های دیدنی دنیا , ,
:: برچسب‌ها: تصاویر مناطق باستانی , تصاویر مکان های تفریحی , تصاویر تخت سلیمان تکاب , تصاویر آثار باستانی , تصاویر تکاب ,

صفحه قبل 1 صفحه بعد

به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دنیای عکس ،دانلود رمان و آدرس zoodbia.Loxblog.com لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com